top of page
Image by Quino Al

New Business Models for a Changing World.

Jouw stuur op  future-proof ondernemen.

Wat is een New Business Model?

Als New Business Model (NBM) vaar je standvastig op koers, trouw aan jouw strategische intentie. Tegelijkertijd onderken je de onzekerheden en verantwoordelijkheden waar je in deze tijden steeds meer mee te maken hebt: schaarste aan personeel en grondstoffen, energiekosten, klimaatdoelen, sociaal verantwoord ondernemen en de toenemende maatschappelijke eisen ten aanzien van transparantie.

 

Als NBM laat je je niet verrassen door deze thema’s, maar speel je slim in op de constante verandering waarmee je koploper in de markt bent.

Hoe helpt Nova jouw organisatie met de ontwikkeling naar een NBM?

Wij starten met bewustmaking: wat zijn de effecten van de huidige werkwijze en keuzes die gemaakt worden voor people, planet, profit. Vervolgens ontwerpen we met inzet van impact- & strategiesessies de nieuwe koers en bepalen de eerste mijlpalen.
 

Met ons ECO-ontwikkeldpad ondersteunen we jouw organisatie om de bedrijfsmatige uitdagingen van vandaag de dag de baas te blijven. Met de ontwikkelde strategie en mijlpalen in de hand gaan we van start om de operationalisering op zowel de economische, circulaire als organisatorische doelen te realiseren.

 

We starten met jouw teams. Zij zijn de motor tot het omzetten van de koers en jouw ideeën naar de dagelijkse praktijk te brengen. Daarom trainen wij hen in de vernieuwingsaanpak tot impact maken: een laagdrempelige aanpak, met als kenmerk korte doorlooptijden van ideeën tot implementatie, meetbare opbrengsten en daadkrachtige co-creaties.

Ondersteunend richten we een besturingsstructuur in waarbij iedereen, van hoog tot laag in de organisatie, zicht heeft op de prestaties van zijn team, of ze op koers liggen en welke impact zij maken. Met het Nova Data Platform leveren we de hiervoor benodigde inzichten.

experience.png

Bij elk organisatieonderdeel starten we met een blikopener op de huidige werkwijze. Welke patronen belemmeren een doorbraak naar een duurzame waarde creërende bedrijfsvoering? En hoe kan je deze doorbreken?

monitor.png

Een collectieve ambitie is gekweekt: nu momentum pakken om doelen te stellen en deze klein te maken naar jaardoelen met impactprojecten en -teams. Ons Nova Data Platform wordt geladen met deze eerste set aan doelen en activiteiten.

ml.png
Het ECO-curriculum rust op drie pijlers: duurzame processen, impactmakende teams en duurzaam leiderschap.
Met ons opleidings- en ontwikkeltraject leren projectleiders en teams de ECO-impact-verbetermethodiek.

Waarom is een NBM een no-brainer?

Bedrijven die voorop willen lopen gebruiken de onderdelen van het ECO-curriculum (design thinking, strategische intentie en onverschrokken verandering) in hun bedrijfsmodellen.

 

De meest succesvolle bedrijven zijn tegenwoordig degenen die hun bedrijfsmodel opnieuw durven uit te vinden, de gevestige orde verstoren en de waarde creëren waar klanten in het digitale tijdperk naar op zoek zijn.

Klanten eisen het

Je afnemers gunnen je een License to operate als je aantoonbaar werk maakt van verduurzaming. Degenen die als eerste het continu verduurzamen in hun systeem weten te integreren hebben een uniek concurrentievoordeel.

rating.png

Great place to work

Medewerkers zullen de uitgebalanceerde ECO-doelen omarmen en hieraan willen bijdragen. Nieuwe talenten zullen zich ontwikkelen. Dit creëert een beweging die je met traditionele economische doelen sec niet voor elkaar krijgt. Wie dit vliegwiel niet benut mist momentum in verduurzaming en boeien & binden van medewerkers!

workforce.png

Robuust en wendbaar

De nieuwe realiteit is een verschuiving van interne oriëntatie naar extern: van massamarkt, naar klantsegment, naar individueel. Duidelijke regievoering binnen en tussen teams op enerzijds doelen stellen en anderzijds de toepassing van de impact-aanpak maakt je organisatie robuust en wendbaar. Steeds beter worden in aanpassen!

agility.png

Interesse gewekt?

Neem direct contact met ons op of stuur ons een bericht.

06 19 32 75 52

  • LinkedIn

Bedankt voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

bottom of page